h|c bulthaup b3 kitchen project featured in EKBB May 2017

A bulthaup b3 kitchen, designed and installed by hobsons|choice, is featured in the May edition of Essential Kitchen, Bathroom and Bedroom magazine. The article, written by Molly Forbes, describes in detail how Richard Keyes, h|c Head of Design & Sales, Swindon, worked with our clients to create a modern, social kitchen space in the new property extension.

EKBB Magazine May 2017 bulthaup b3 kitchen Clifton Bristol

When people visit the house, they often say it’s like a Tardis,’ laughs Vanessa Walter, who lives in the end of terrace Bristol property with her husband Frank and their two young children. ‘They come in and find this incredible space at the back.’
It’s not surprising to hear of the awe the space inspires. Its mixture of polished glass walls and engineered walnut cabinetry is an exercise in how to blend contemporary design without compromising the period character of the four storey building, and Vanessa says it’s completely transformed the way the family uses their home. ‘It’s not an exaggeration to say the new kitchen has changed our lives. We live in here, entertain in here a lot and the children play in here – despite the fact we have a playroom underneath the kitchen!’
Vanessa and Frank knew the project was going to be an ambitious one, so they enlisted the help of architect firm Paul Archer Design, a company specialising in old to new. ‘The old kitchen was just a little space at the back which would originally have been the drawing room,’ explains Vanessa. ‘It was quite small compared to the size of the house.’
And so, a major conversion began. The back of the house was completely removed
in order to build an entirely new space. With such an investment the couple knew the kitchen they put in the room would have to live up to the space surrounding it. ‘We’d fallen in love with the engineered walnut of the bulthaup kitchen when we saw it in a showroom in Germany,’ says Vanessa. ‘We looked at other options but decided that if we were going to be creating this space we needed to put the most fabulous kitchen in there.’

Read the full feature by clicking on the image below